Ciência,
35 MIN

EP 07: Soil Microbiology and Coffee

18/05/2018
MP3

For a long time, coffee scientists all over the world focused in varietals, climate change, machinery and innovations in processing methods. The soil, however, never received the same attention in the last years. So far, we are aware that it is composed by three important elements: physical part (clay, sand and little rocks), chemical part (calcareous, nitrogen) and biological part (insects, bacteria, fungus).

Several soil management procedures (defensives and fertilizers) enhance the physical and chemical parts of soil. Its biology and microbiology, on the other hand, was ignored in the last decades. Few studies and experiments started looking deeply into this important issue, and Gabriel Moreira from Daterra will explain what they learned about it in the last two years of tests in some experimental fields.

IMPORTANT: this is not a publi episode. Daterra is doing a cool work that we believe is worth sharing with our audience.

Links you might be interested:
Luiz de Queiroz College of Agriculture (ESALQ)
Daterra
Andrios Assessoria – the company that assists/helps Daterra team with Bio Smart Project
Daterra é a fazenda mais sustentável do Brasil
Cafeicultor lança Fundação Bioterra para pesquisas sobre solos

Guest

Gabriel Moreira, responsible for marketing and client care at Daterra.
gabriel.moreira@daterracoffee.com

RESUMO

Por muito tempo, cientistas do café em todo o mundo focaram em varietais, mudanças climáticas, maquinário e em inovações nos processamentos durante e pós colheita. O solo, porém, nunca recebeu tanta atenção nos últimos anos. Até o momento, sabemos que ele é composto por três elementos básicos: a parte física (areia, argila e rochas), a parte química (calcário, nitrogênio) e a parte biológica (insetos, bactérias e fungos).

Diversos processos de manejo do solo (incluindo o uso de defensivos e fertilizantes) melhoram as partes físicas e químicas. Sua biologia e microbiologia, entretanto, foram ignoradas nas últimas décadas. Poucos estudos e experimentos começaram a analisar profundamente essa questão e nosso convidado Gabriel Moreira da Daterra explicará o que eles estão aprendendo por lá.

IMPORTANTE: esse não é um episódio patrocinado. Daterra está fazendo um trabalho bacana que julgamos ser pertinente para compartilhar com nossos ouvintes.


SHORT CUT
  • 05:08

    What the heck is soil microbiology?

  • 13:11

    Learning about soil main elements.

  • 19:11

    Have ever heard about DNA analysis in soil?

Deixe um comentário

Scroll to top